Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2017 18:38 - Америка е зачената с кръв.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 10982 Коментари: 14 Гласове:
-16

Последна промяна: 08.08.2017 19:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Възпитавайте децата си в омраза към Америка, защото тя е нашата прокоба.

Тя опустшоава децата ни с перверзните си анимационни филми, опростачва тинейджърите ни с просташките диалози на филмите си, развращава политиците и медиите ни с протекции и грантове, извлича всичко ценно от българския генофонд, безцеремонно управлява марионетните ни правителства, съсипва икономическите, политическите и братските ни отношения с Русия, настани се като окупатор на нашата земя, довлече си джандарите и си отвори бази. Американците са чума, която ще заличи народът ни. Реагирайте, говорете и ограмотявайте децата си. Нека знаят, нека се борят срещу окупаторите.


Геноцидът над индианците

Американският индиански Холокост, известен като „500 годишната война“ и „Най-дългия Холокост, който взел най-много жертви в историята на човечеството“. Въпреки, че е най-огромният и най-дълго траещия – той се отрича. В САЩ и Канада не ги учат, че местното население е било екстерминирано. Избитите са между 95 000 000 и 114 000 000, но въпреки това рядко някой говори по темата.


anonybulgaria.wordpress.com/2014/04/08/%D0%B3%D0%B5%D0%
BD%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%BD%
D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/




Истинското лице на Колумб

През октомври е Денят на Колумб. Стъпването на Колумб на американска земя през 1492г. се отбелязва неофициално в САЩ, Латинска Америка, Бахамите, Испания, Аржентина и Уругвай още от края на 18-ти век. Има ли обаче наистина повод за празнуване? Ако Христофор Колумб беше жив днес, той щеше да бъде съден за престъпления срещу човечеството. Терорът на Колумб, документиран от много историци, е бил толкова кървав, че би засрамил модерните злодеи като Садам Хюсеин.

imageЗащо тогава се почита човек, който днес, ако беше жив, щеше да чака смъртната си присъда? За да отговорим на този въпрос, трябва да ви разкажем истинската история на Христофор Колумб, но ви предупреждаваме, че тя никак не е приятна.

Всеки втори понеделник от октомври милиони хора по света празнуват Денят на Колумб. Те учат децата си на сладки детски песнички, разказват си приказки и имат традиции. Изненадващо обаче, истинската история на Христофор Колумб е много далеч от мита за него.
Денят на Колумб, който се празнува в САЩ, е изобретен от католическото братство Рицарите на Колумб. През 30-те години на миналия век те търсели католически герой, на който децата да подражават. През 1934г. в резултат на тяхното настояване Конгресът и президент Франклин Рузвелт вписват Денят на Колумб като официален празник в чест на този смел изследовател. Или поне така смятат някои.

Има няколко проблема в тази история. Първо, Колумб не е първият европеец, открил Америка. Повечето от нас знаят, че викингът Лейф Ериксон е основал норвежко селище в Нюфаундленд цели 500 години по-рано. Ако се замислите, цялата идея за откриването на Америка си е арогантна. Все пак местните американци са открили Северна Америка 14 000 години преди Колумб дори да се роди. Още по изненадващо е, че наскорошни изследвания на ДНК показаха, че безстрашни полинезийски приключенци са прекосили Тихия океан в канута и са се заселили в Южна Америка много преди викингите.

Второ, Колумб не е бил герой. Когато стъпил на бахамския плаж на 12 октомври 1492г, той открил, че островите са населени от приятелски, мирни хора, наречени лукаяни, таино и араваки. Колумб записва в дневника си, че те били красиви, умни и добри хора. Той забелязал, че араваките били изключително гостоприемни. „Те искаха да споделят с всички и когато поискаш нещо, никога не ти отказват.” – пише той. Араваките нямали оръжия – в тяхното общество нямало престъпници, затвори и затворници. Те били толкова добросърдечни, че Колумб записва как в деня, когато Санта Мария потънал, араваките се опитвали с часове да спасят хората и товара. Местните били толкова честни, че от кораба не липсвало абсолютно нищо.

Колумб толкова се впечатлил от трудолюбието на тези добри островитяни, че веднага взел земята им и ги изпратил да работят в златните му мини. Само за две години 125 000 от месните били мъртви. Ако бях американец, аз бих отбелязал 12 октомври като черен ден на календара си.

Шокиращо (или не толкова) Колумб лично надзиравал продажбата на местни момичета за сексуални робини. Тези на 9-10-годишна възраст били най-търсени от неговите мъже. През 1500г. Колумб небрежно пише за това в дневника си: „Лесно можеш да вземеш за една жена същите пари като за цяла ферма. Това сега е много често срещано и има много търговци, които търсят момичета – най-вече такива на 9-10 години.”

Той принудил мирното население да работи в златните му мини, докато не умрат от изтощение. Ако някой работник не успеел да изработи дневната си квота от злато, войниците му отрязвали ръцете и ги връзвали около врата му. Робството било толкова непоносимо за тези добри хора, че 100 от тях извършили масово самоубийство. Католическият закон забранил поробването на християни, но Колумб намерил решение на този проблем. Той просто отказал да покръсти местните хора в Испаньола.

На второто си пътуване до Новия свят, Колумб си взел оръдия и кучета. Ако някой местен се съпротивлявал, той му отрязвал носа или ухото. Ако роб се опитал да избяга, Колумб го погребвал жив или пращал кучетата си след него. Когато испанците свършвали месото и нямали с какво да хранят кучетата, те убивали бебетата на араваките и ги използвали като кучешка храна.

Бруталността на Колумб била толкова голяма и легендарна, дори по негово време, че губернатор Франсиско де Бодаболя го арестувал заедно с двамата му братя, оковал ги и изпратил обратно в Испания да отговарят за престъпленията си срещу араваките. Кралят и кралицата на Испания обаче помилвали Колумб и го освободили, защото хазната им се пълнела със злато.

Един от хората на Колумб, Бартоломе де Лас Касас, бил толкова покрусен от бруталните действия срещу местните хора, че напуснал службата си и станал католически свещеник. Той описва как испанците под командването на Колумб отрязвали краката на децата, които се опитвали да избягат, за да изпробват колко остри са мечовете им. Според Касас мъжете дори залагали кой от тях ще успее с единичен замах да разреже човек на половина. Само за един ден той станал свидетел как испанските войници разчленили, обезглавили или изнасилили 3000 местни.

Де Лас Касас прекарал остатъка от живота си опитвайки се да помогне на беззащитните хора. Не след дълго обаче не останали местни, които да защитава. Експертите са установили, че преди 1492г. населението на остров Испаньола е било малко над 3 милиона. Само 20 години след пристигането на испанците, там са останали едва 20 000 човека. След 50 години вече нямало нито един оцелял местен.

През 1516г. испанският историк Педро Мартир пише: „Кораб без компас и карта може да открие пътя от Бахамите до Испаньола само като следва труповете от мъртви индианци, които са изхвърлени в морето.”

Христофор Колумб печелил предимно от робството, отбелязва Касас. Всъщност Колумб бил първият търговец на роби в Америка. Когато местните роби умирали, те били заменяни от чернокожи. Синът на Колумб става първият търговец на африкански роби през 1505г.
Изненадани ли сте да научите тези неща? Защо имаме толкова неточна представа за Колумб? Все пак той е водил доста подробни дневници, както и някои от неговите хора. Терорът на Колумб е една от най-мрачните глави в историята на Америка. Защо има празник в негова чест?

Винаги съм смятал, че празниците са, за да честваме хора, които са достойни за нашите адмирации, истински герои, с които трябва да се гордеем. Вместо това в училище учим за Колумб, как той е открил Америка, без да ни се казва цялата истина. Той не само, че не е открил Америка, но и е избил милиони миролюбиви и невинни хора, превръщайки ги в първите американски роби – нещо, което Америка се бори да изкорени в следващите 300 години. /iskamdaznam.com


versia.bg/2011-03-11-19-22-20/7-2012-05-05-10-44-12/27292-2013-10-06-11-23-55




Гласувай:
13



1. lexparsy - Почти Съгласен
08.08.2017 19:01
Но само ако и Ти си съгласен със Забележките:
1. Не мразете самите Хора-Американци, те също са Жертва!!! Иначе само ще си се Мразим ...
а тези дето НАИСТИНА ТРЯБВА!?, Гледат и се Кефят, че са си свършили Работата!
2. Моля Teacher Leave Those Kids Alone ...
Възпитавайте Децата да Разбират и да Не-Мразят...
Тогава ще имат Избор сами да преценят, Кого и Кога
цитирай
2. kuschel - Всеки американец е виновен за по...
08.08.2017 19:29
Всеки американец е виновен за политиката на страната си. Тоя тъп, невъзпитан и зомбиран народ с удоволствие затрива цели държави, които не играят по свирката му. Америка е световно бедствие и заслужава най-тежка участ. Дано природата се погрижи да ги изтрие от лицето на Земята!!!
цитирай
3. kuschel - Обърнете внимание на тоя откъс. Все ...
08.08.2017 19:42
Обърнете внимание на тоя откъс. Все пак става дума за хора от които се учим на демокрация.

"Един от хората на Колумб, Бартоломе де Лас Касас, бил толкова покрусен от бруталните действия срещу местните хора, че напуснал службата си и станал католически свещеник. Той описва как испанците под командването на Колумб отрязвали краката на децата, които се опитвали да избягат, за да изпробват колко остри са мечовете им. Според Касас мъжете дори залагали кой от тях ще успее с единичен замах да разреже човек на половина. Само за един ден той станал свидетел как испанските войници разчленили, обезглавили или изнасилили 3000 местни.

Де Лас Касас прекарал остатъка от живота си опитвайки се да помогне на беззащитните хора. Не след дълго обаче не останали местни, които да защитава. Експертите са установили, че преди 1492г. населението на остров Испаньола е било малко над 3 милиона. Само 20 години след пристигането на испанците, там са останали едва 20 000 човека. След 50 години вече нямало нито един оцелял местен."
цитирай
4. lexparsy - Много рядко слагам пръст надолу Пич
08.08.2017 19:42
Преди да Разбера... Защо
Америка цял свят я мрази, Защото ни научиха да Мразим без Разбиране...

ама все пак ОСТАВИ ДЕЦАТА НА МИРА !!! ПИЧ :-(
Иначе моите деца ще те вземат за Американец !!!
цитирай
5. kuschel - Оставяй твоите. Моите ще мразят ...
08.08.2017 19:47
Оставяй твоите. Моите ще мразят Америка до смърт, защото така е справедливо. Християнското всеопрощение и примирение не ми е хоби, даже ми е доста лигаво.
цитирай
6. kuschel - Вече е ясно, че демокрацията е капан ...
08.08.2017 19:53
Вече е ясно, че демокрацията е капан за баламурници, а единственото, което е произлязло от свободата на словото са две поговорки: "Кучетата си лаят, керванът си върви" и "Кат' си пееш Пенке ле, кой ли те слуша".

Комиксовите герои Малчо и Шишко изпепелиха 400 000 японци за кефа на краварите. Ма нали са демократи...значи може.
цитирай
7. morskipesni - Цивилованият човек не може да мрази, той презира
08.08.2017 20:12
Янките са толкова презрени, че дори не мога да ги поставя наред с нашите (български) цигани. Срещите ми с тия "хора" послужиха за ясно потвърждение, как първично увреденият индивид се стреми да разврати колкото е възможно здравомислещи хора наоколо. Милиони еволюционни години няма да помогнат на това откачено племе да осъзнае елементарните постулати на живота.
цитирай
8. kuschel - Тях от малки ги възпитават, че са ...
08.08.2017 20:18
Тях от малки ги възпитават, че са свръхчовеци и всичко е в обсега на техните капризи. Техният нацизъм превъзхожда германския многократно.
цитирай
9. kuschel - Омразата включва възмездие, до...
09.08.2017 08:56
Омразата включва възмездие, докато презрението е само пасивно отношение. Америка трябва да получи възмездие. Някой трябва да отвори гърлото на Ада Йелоустоун.
цитирай
10. radostinalassa - ре
09.08.2017 13:57
Чудинов разказва,че са намерили много надписи на древнославянски език в Америка.
цитирай
11. kuschel - Някои племена от Източна Азия са ...
09.08.2017 14:05
Някои племена от Източна Азия са минали в Америка през Беринговия проток. Имаме общи текстилни украси, но за писменост е изключено. Каква връзка с постинга има тоя въпрос?
цитирай
12. kuschel - Въпрос с понижена трудност. Кой слага десетки минуси? Полигор.
09.08.2017 20:02
19:42 - apostapostoloff
19:18 - bojinkata
19:05 - zaw12929
18:46 - radostinalassa
18:27 - starotomagare
18:06 - serz
16:59 - apostapostoloff
14:23 - pitwasilew
14:01 - morskipesni
13:50 - radostinalassa
13:40 - pando
13:20 - karamelita
12:37 - xubavka
12:34 - koshava
09:44 - apostapostoloff
09:04 - lightsaber123
08:57 - koshmar
08:50 - klaa
08:21 - paravankofivan1
08:15 - rosiela

В тоя списък виждам точно три боклука-Розиела, Кошмар и Щарлито. Никой от другите няма да сложи минус. Всичко останоло е изсрано от завършения идиот Полигор.
Колкото минусите са повече, толкова постингът по-дълбоко е бръкнал в задниците на американските подлоги от сайта.
цитирай
13. pando - PRIVET
11.08.2017 09:08
Camarade!
цитирай
14. bojil - А Русия беки е зачената с урина?
22.09.2018 09:04
А Русия беки е зачената с урина?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2376677
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031